Политика на приватност

Македонски музички изданија е сервис што овозможува он-лајн преглед на информации поврзани со музичката продукција од Македонија и нејзините производи, а воедно се грижи да ја заштити вашата приватност во тој процес.
Овој искас за политиката на приватност се однесува на употребата на вебсајтот Македонски музички изданија, управувањето со него и неговите податоци. Со ваша употреба на вебсајтот Македонски музички изданија, вие се согласувате со исказите на оваа политика за приватност.

Собирање лични податоци

Вебсајтот не чува ваши лични податоци по ваше негово користење. Македонски музички изданија собира податоци за вашата посета на страниците со деталите за музичките албуми, но тоа не се лични податоци туку едноставно се забележува посетата на страницата со деталите за музичките албуми.

Употреба на податоците од вашето користење на вебсајтот

Од вашето користење на вебсајтот се инкрементираат бројачите за мерење на посети на страниците со деталите за музичките албуми. Од овие податци се креираат статистички извештаи за интерна употреба на Македонски музички изданија. Во форма на топ листи податоците за бројачите на посетеност на страниците со деталите за музичките албуми, овие податоци се јавно доспани и за корисниците на сервисот. Топ листите не користат лични податоци од посетителите, тоа се воопштени статистички податоци на ниво на посебни страници од вебсајтот.

Користење „колачиња“ (Cookies)

Вебсајтот Македонски музички изданија користи „колачиња“(cookies) за да може да го персонализира вашето искуство во користење на вебсајтот.
„Колаче“ е текстуална датотека што се лоцира на вашиот хард диск (компјутер) од страна на веб страна пставена на сервер. „Колачињата“ не може да се користи за да се стартуваат програми или да се пренесат вируси на вашиот компјутер. „Колачињата“ се уникатно доделени за вас и може да се прочита исклучиво од страна на веб серверот во доменот кој го издало колачето за вас.
Една од целите на колачето е да му „кажете“ на веб сервер кој од корисниците повторно се вратил и го посетил вебсајтот. Пример, посетата на страница со детали за конкретен узички албум нема да биде регистрирана, доколку во текот на денот веќе еднаш сте ја посетиле истата страница за истиот музички албум.

Безбедност на вашите лични податоци

Македонски музички изданија ги штити вашите лични податоци од неавторизиран пристап, користење или објавување.

Промена на оваа изјава

Македонски музички изданија повремно ќе ја ажурира оваа оваа изјава за приватност. Македонски музички изданија ве охрабрува периодично да ја прегледувате оваа секција за да бидете информирани за тоа како Македонски музички изданија ги штити вашите податоци.