Верификуван изведувач

Побарајте понуда

  Преку следната форма можете директно да го контактирате изведувачот.

  Пораката се испраќа само до изведувачот кој го гледате во моментов.


  Датум на настанот

  Префериран начин за контакт

  Андријана Јаневска Соло Артисти POP/ROCK/EXYU/MAK

  Андријана Јаневска е родена во Скопје, каде моментално живее и работи. Редовно е вработена во Македонската опера и балет, како прва виолина. Свири и пијано, а првата композиција ја има напишано на 11 години.

  Музичката наобразба ја започнува во нижото музичко училиште на 6 годишна возраст, продолжува во средното музичко училиште, дипломира на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје на отсекот виолина во 2004-та година и магистрира во 2011-та година на отсекот „Музичка теорија и педагогија“ оддел „Методика на музичка настава“. Дебитира на Скопје фест, 1998-ма. Повторно настапува на Скопскиот фестивал 2000-та година каде го лансира мега хитот „Твоето писмо, моја Библија“.

  > Додади оценка

  Имате коментар?

  Вашата email адреса нема да биде објавена. Задолжителни се сите полиња со *

  Изведба
  Вредност за цена
  Времетраење
  Професионалност