Андријана Јаневска

Андријана Јаневска

Category:

Product Description

Андријана Јаневска е родена во Скопје, каде моментално живее и работи. Редовно е вработена во Македонската опера и балет, како прва виолина. Свири и пијано, а првата композиција ја има напишано на 11 години.

Музичката наобразба ја започнува во нижото музичко училиште на 6 годишна возраст, продолжува во средното музичко училиште, дипломира на Факултетот за Музичка Уметност во Скопје на отсекот виолина во 2004-та година и магистрира во 2011-та година на отсекот „Музичка теорија и педагогија“ оддел „Методика на музичка настава“. Дебитира на Скопје фест, 1998-ма. Повторно настапува на Скопскиот фестивал 2000-та година каде го лансира мега хитот „Твоето писмо, моја Библија“.

Reviews

There are no reviews yet.

Add Review

Add Review

Be the first to review “Андријана Јаневска”

Вашата email адреса нема да биде објавена. Задолжителни се сите полиња со *