Антониа Гиговска

Антониа Гиговска

Category:

Product Description

Антониа Гиговска е македонска поп пејачка. Родена е на 21 јануари 2001 год. Во текот на 2015 и 2016 учествуваше во шоуто Пинкови свездички каде го освои 7-то место.

Во 2018 учествуваше на романскиот натпревар “Златен Елен” каде го освои второто место и победи на Макфест 2018 со песната “Никогаш не вели никогаш”. Истата година беше избрана за бек-вокал на групата Eye Cue кој ја претставуваше Македонија на Евровизија. Таа исто така, беше бек-вокал и на Тамара Тодевска на Евровизија 2019, каде Македонија го остварила најдобриот пласман 7-мото место.

Reviews

There are no reviews yet.

Add Review

Add Review

Be the first to review “Антониа Гиговска”

Вашата email адреса нема да биде објавена. Задолжителни се сите полиња со *