Група Маестро

Група Маестро

Category:

Product Description

Групата МАЕСТРО е музички состав кој настапува на сите видови свечености и прослави: свадби, крштевки, веридби, деловни прослави и др. Покрај македонската народна музика, групата МАЕСТРО негува и македонска, балканска и светска забавна музика и е една од ретките во Македонија кои можат да ги задоволат сите вкусови со богатиот и разновиден репертоар.

Првиот официјален јавен настап на Групата Маестро е на 20 октомври 2012 година.

Кога станува збор за интерпретирањето на македонската традиционална народна музика, четворица членови од групата МАЕСТРО (Илија Филиповски – виолина, Александар Тренкоски – кларинет, Војче Петрушев – хармоника и Трајче Ристов – ударни инструменти) се дел од оркестарот на “Зајди, зајди” под раководство на маестро Милан Завков.

Booking agent
078/939-534 & 078/939-535

Reviews

There are no reviews yet.

Add Review

Add Review

Be the first to review “Група Маестро”

Вашата email адреса нема да биде објавена. Задолжителни се сите полиња со *