Јована Трајчева

Јована Трајчева

Category:

Product Description

Концертен изведувач-пијанист

Магистер по музички уметности

Има настапувано како солист со Македонска филхармонија, одржано соло рецитали низ државата (Скопје, Охрид, Тетово, Гевгелија, Штип), а и надвор (Париз, Рим).

Добитник на бројни државни и меѓународни награди. Настапува и како дел од пијано дуо “Јована и Мимоза”, заедно со Мимоза Ќека.

Како пијано дуо имаат реализирано хуманитарен концерт “Есенска бајка” во Филхармонија, а средствата од концертот беа донирани за децата од СОС Детско село.

Минатата година реализираа турнеја Париз-Рим, со концерти во Американската катедрала во Париз како дел од фестивалот “Музички недели”, а во Рим беа дел од Concerti del Tempietto.

По успешната турнеја настапија и во Филхармонија со целовечерен концерт “Празнична рапсодија”

Reviews

There are no reviews yet.

Add Review

Add Review

Be the first to review “Јована Трајчева”

Вашата email адреса нема да биде објавена. Задолжителни се сите полиња со *