Acoustic Division

Acoustic Division

Category:

Product Description

Acoustic Division е акустичен поп-рок состав формиран во 2015 година. Давор(вокал), Бојан(гитара) и Мили(бас) ја сочинуват акустичната тројка.

Уште од самиот почеток, присутни се низ локалите и клубовите во Македонија.

Во 2016 година ја промовираа својата прва авторска песна насловена “Без Тебе”,а потоа ја објавија и cover верзијата на песната Somebody to love од Jefferson Airplane.

2017 и 2018 следуваа настапи како предгрупа на”Рибља Чорба” и ”Галија”, како и настапи на фестивалите Пиволенд и Виноскоп.

Во 2019 година ја започнаа објавувајќи акустични обработки на македонски хитови, а ја завршија со промоција на песната Магија со која учествуваа во финалето на музичкиот фестивал Макфест.

Оваа година ќе ја објават својата трета авторска песна, а покрај неа ќе бидат промовирани уште дваесетина обработки на македонски хитови.

Контакт:

Бојан (071 292 679)
Давор (071 235 579)

Reviews

There are no reviews yet.

Add Review

Add Review

Be the first to review “Acoustic Division”

Вашата email адреса нема да биде објавена. Задолжителни се сите полиња со *